Audit-gesprek certificering Jeugdopleiding

Geplaatst op 29 september 2017


Update: audit heeft plaats gevonden.

Woensdag 27 september was het voor de leden van de Commissie Prestatie Voetbal (CPV) haasten geblazen om op tijd op het sportpark De Broeklanden te zijn. Om 18:30 was er namelijk afgesproken met Nick Veenbrink van NMC Bright en Jorg van der Breggen van de KNVB. Zij zijn deze avond naar Malden gekomen om de resultaten uit de ‘zelfscan’ te bespreken met betrokkenen van Juliana. 
Dit ‘Audit-gesprek’ werd voorafgegaan door het bekijken van een training van een van onze elftallen. De keuze viel op de training van JO15-1, van trainer Chris Saedt. De training werd bekeken en Chris bevraagd over zijn ideeën, doelstellingen en aanpak.
Rond de klok van 19:30 ontving de CPV onze gasten in de bestuurskamer waar de avond verder ging. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de digitale zelfscan over onze jeugdopleiding in te vullen.
Op niet minder dan 65 punten, verdeeld over 9 categorieën, hebben we moeten aangeven hoe het er bij Juliana voorstaat. Nick en Jorg hebben zich, aan de hand van onze zelfscan, duidelijk goed voorbereid. Ze stelden kritische vragen, zochten naar aanvullende onderbouwing en vroegen nadere toelichting op specifieke punten. Aan de andere kant werden we ook voorzien van bruikbare tips en opbouwende feedback.
Een uur later sloten ook fysiotherapeut Guido Souren en Chris Saedt, net klaar met zijn training, aan. Met Guido ging het gesprek verder over de visie en werkwijze op medisch gebied. Dit terwijl Chris verder bevraagd werd over zijn werkwijze, aanpak en hoe dit past binnen de kaders van de vereniging. Ook kwam de samenwerking tussen jeugdtrainer(s) en de Technisch Jeugd Coördinator(en) uitgebreid aan bod.
Uiteindelijk was de klok al richting 23:00 geslopen toen iedereen huiswaarts ging. De terugblik waar we de avond mee hebben afgesloten bevestigde het goede gevoel dat iedereen heeft over gehouden aan deze avond. We hebben complimenten gekregen over de ontvangst en de ‘open’ wijze waarop we onszelf hebben gepresenteerd. 
Maar het belangrijkste was dat de leden van de CPV met het gevoel naar huis gingen dat het nu al een goede keuze is geweest om dit traject in te gaan. We hebben meerdere concrete verbeterpunten in handen waarmee we onze jeugdopleiding écht kunnen verbeteren. Een ander belangrijk winstpunt is dat deze verbeterpunten en reeds bestaande visie nu ook op een toegankelijke manier en beknopte wijze op papier zijn gezet. Dit plan zal op de eerstvolgende ALV ook nader worden toegelicht.
En hoe zit het dan met die certificering? Binnen 2 weken kunnen we het voorlopige rapport verwachten waarin ook een voorlopige ‘uitslag’ zal worden gegeven. Tot dat moment is het wachten op een eerste indicatie van de uitslag. 
Het verbeteren van de jeugdopleiding is het voornaamste doel en daar zijn we volop mee bezig. Maar zeg nou zelf. Als je de vierdaagse gelopen hebt, wil je uiteindelijk ook dat begeerde kruisje hebben. Hetzelfde geldt voor het predicaat voor onze jeugdopleiding. Met vertrouwen kijken we dan ook uit naar het voorlopige rapport van NMC Bright en de KNVB.
Daarmee klinkt het rustsignaal…
Geïnteresseerden kunnen de opname van het radio-interview bij GL8 over dit onderwerp beluisteren.
 
Wordt vervolgd…
 
Commissie Prestatie Voetbal.