Groene Ster neemt punten mee naar Heerlen

Geplaatst op 10 oktober 2017


Het is Juliana '31 weer niet gelukt om thuis punten te pakken, ditmaal was het koploper Groene Ster die er met de punten vandoor ging. En dat terwijl de Maldenaren vlak voor tijd nog op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van De Jong. Eerder zorgde Jens Rossen uit een corner voor de aansluitingstreffer. Helaas kreeg Juliana '31 in blessure tijd alsnog de deksel op de neus.

Omdat Remko Bicentini interland verplichtingen had met Curacao stond Maurits Pol voor de groep zondag. Pol had weinig keuze omdat Juliana '31 nog kampte met twee schorsingen en vier blessures. Op de bank namen wederom vier O19-spelers plaats. Waaronder Van Lith die een uitstekend debuut kende.

Slechte start
Al vroeg kwam Juliana '31 op achterstand. Schirra schoot de bezoekers al na 2 minuten op voorsprong omdat de verdediging niet adequaat reageerde. Ook daarna maakte de thuisploeg het zichzelf erg lastig door vele fouten, na tien minuten voetballen weet Groene Ster de score uit te breiden, ditmaal schiet Cox raak. Juliana '31 kon amper gevaar stichten waardoor de doelman van de koploper een rustige middag leek te hebben.

Sterk
Maar niets is minder waar, want zoals wel vaker kwam Juliana '31 beter in de wedstrijd en was het in de tweede helft continu gevaarlijk. Vooral de ingevallen Van Lith zorgde voor dreiging, de 16-jarige aanvaller kreeg drie kleine kansjes maar wist deze niet te verzilveren. In de 61e minuut is het wel raak, een corner belandt op het hoofd van Jens Rossen, die knap raak kopt. Zeven minuten voor het einde komt Juliana '31 op gelijke hoogte, het is Stefan de Jong die raak schiet uit een indirecte vrije trap, de keeper maakte even daarvoor hands.

Nederlaag
Toch gaf Juliana '31 het welverdiende puntje nog weg in de slotfase. Daardoor staan de Maldenaren wederom met lege handen. Volgende week speelt Juliana '31 de derby tegen Woezik, in Wijchen zal de ploeg beter moeten starten om een goed resultaat af te dwingen.