Juliana '31 gaat containers recyclen

Geplaatst op 12 juli 2017


Dar zamelt in de gemeente Heumen groente-, fruit- en tuinafval in. Inwoners gebruiken de groene gft-container om daar het afval in te doen. De meeste van deze containers zijn al meer dan 23 jaar oud. Ze gaan de laatste jaren steeds meer kapot en de kans op scheuren tijdens inzameling is daarom groot. Om deze reden besloot de gemeente Heumen begin dit jaar, alle gft-containers om te ruilen voor nieuwe containers door Dar. Sommige oude containers zijn nog wel in goede staat en worden hergebruikt of krijgen een nieuwe bestemming.

Op woensdag 12 juli overhandigde wethouder Henk van den Berg symbolisch twee gft-containers aan voorzitter Martien te Riele en secretaris Lianne Muller. In totaal krijgt de vereniging van de gemeente 70 containers. Martien te Riele van sv Juliana 31 is blij dat de vereniging deze donatie krijgt. “De containers komen goed van pas. Wij gebruiken de containers bijvoorbeeld voor de opslag van speelballen en ander materiaal. Zowel ons bestuur als onze leden zijn dankbaar voor dit mooie gebaar.“ aldus voorzitter Martien te Riele.

Henk van den Berg: “Het mes snijdt aan twee kanten. Onze inwoners krijgen nieuwe gft-containers in de gewenste maat (140 of 240 liter). De oude containers worden hergebruikt als grondstof of voor een andere bestemming. Bij sv Juliana 31 voor de opslag van ballen. Hoe mooi kan het zijn!” De containers worden uiteraard eerst goed schoongemaakt voordat ze in gebruik worden genomen.