Juliana '31 gaat investeren in jeugdopleiding

Geplaatst op 11 augustus 2017


De afgelopen jaren heeft de jeugdopleiding van Juliana zich bewezen als een productieve kweekvijver van talent. Verschillende jeugdspelers zijn doorgestoten naar ons eerste elftal en hebben zich van daar uit kunnen ontwikkelen tot basiskracht van ons eerste elftal.  Ook zijn er verschillende voorbeelden van deze spelers die vanuit het 1e elftal inmiddels al weer een nieuwe stap in hun voetbalcarrière hebben kunnen maken. Dit is iets waar we trots op kunnen zijn als vereniging en wat we ook koesteren.
 
Zie ook het artikel in de Gelderlander
 
Doorstroming van eigen talentvolle jeugd naar ons eerste elftal is een belangrijke bron voor kwaliteit, niveau en sfeer van het eerste elftal. Dat is echter niet het enige. Het is daarnaast ook goed voor de uitstraling en herkenbaarheid van en verbinding binnen onze vereniging. Iets waar we veel waarde aan hechten en zuinig op zijn.
 

Daley Hoogakker doorliep alle selectieteams bij Juliana '31 en speelt nu in eerste elftal.
 
Programma
Om dit te kunnen blijven handhaven, en waar mogelijk verder te verbeteren, willen we onze jeugdopleiding op een hoger plan brengen. Dit willen we doen aan de hand van het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB. Dit programma is een middel om inzichtelijk te krijgen op welk niveau we al zitten met onze jeugdopleiding en waar we verder in kunnen en willen verbeteren. Uiteindelijk kan dit leiden tot een officiële certificering vanuit de KNVB van onze jeugdopleiding. 
 
Aanbevelingen
Inmiddels is dit traject gestart met een adviesgesprek. Dit gesprek heeft plaatsgevonden op 9 augustus met het gespecialiseerde adviesbureau NMC Bright dat dit traject vanuit de KNVB begeleidt. Vóór 1 oktober zal de Commissie Prestatie Voetbal in beeld brengen wat de huidige stand van zaken is van onze jeugdopleiding. Dit zal vervolgens beoordeeld worden door een onafhankelijke commissie met aanbevelingen en een (mogelijke) certificering als resultaat.
 
Input
Op de website van Juliana zal geregeld informatie omtrent het traject gepubliceerd worden. Zo kunnen alle Juliana-leden en andere geïnteresseerden de ontwikkelingen volgen. We staan open voor input vanuit alle geledingen binnen onze mooie club. Het streven is om het traject rondom de jaarwisseling afgerond te hebben.