Wederom onderuit in Uden

Geplaatst op 29 oktober 2017


Het is Juliana '31 wederom niet gelukt om te winnen tegen UDI'19 in Uden, er werd met 5-1 verloren. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een slachtpartij was, ging het geruime tijd gelijk op. In de slotfase was het verzet van Juliana '31 echter gebroken en kon de thuisploeg uitlopen naar 5-1. Stefan de Jong bracht de Maldenaren in de 55e minuut nog wel op gelijke hoogte maar dat mocht niet baten.

Bij Juliana '31 nam Kuypers de positie van de geschorste Goudt over, daarnaast nam Smits na maanden blessureleed weer plaats op de bank. De middenvelder lijkt spoedig zijn rentree te kunnen maken bij de rood-gelen. Verder begon Bob Rossen weer op de bank en zaten ook Thijs Meesters en Jop van Lith (beiden O19) op de reserve bank.


Diesel in duel, Arnts kijkt op de achtergrond toe. (Foto: UDI19.nl)

Strafschop
De wedstrijd begon gelijkopgaand met weinig grote kansen voor beide ploegen. Toch was het UDI'19 die na ruim een kwartier spelen op voorsprong kwam door middenvelder Gapko. Vlak voor rust werd Juliana '31 eindelijk echt gevaarlijk en verdiende het in de ogen van veel mensen met rood-geel hart een penalty. Scheidsrechter Wassink oordeelde echter dat er niets aan de hand was en dus kon UDI'19 nog een keer gevaarlijk worden, echter reageerde De Kluis alert op een inzet van Wijdeven.

De Jong
Het moet gedonderd hebben in de kleedkamer want Juliana '31 kwam na rust wervelend uit de startblokken. Keeper Van Boxtel was scherp en kon een aantal reddingen brengen, daarnaast zag hij een hard schot van Niland voorlangs gaan. Tien minuten na rust was het dan toch raak, aanvaller Stefan de Jong schoot de 1-1 binnen. Het is vervolgens UDI'19 dat weer op voorsprong komt door een wonderschoon stiftje van wederom Gapko. In de laatste tien minuten liep de thuisploeg nog uit tot 5-1 door doelpunten van Wolf, Hoefs en wederom Gapko. 


Meijers wint het kopduel. (Foto: UDI19.nl)

Debuut
Bij Juliana '31 ging Jens Rossen en Sam Niland nog geblesseerd naar de kant, de ernst van de blessures is nu nog niet duidelijk. Onder 19 speler Thijs Meesters zal deze wedstrijd nog lang heugen als zijn debuut-wedstrijd voor Juliana '31 en ook Jop van Lith maakte vandaag weer minuten. 

Vooruit
Volgende week krijgt Juliana '31 de nummer twee van de Hoofdklasse op bezoek; RKSV Halsteren. Die wedstrijd wordt om 14:00 uur afgetrapt.