• Bekerfinale eindigt in mineur.

  • Het had een mooie bekerfinale moeten worden. Het liep echter anders. Zowel op het veld als ernaast. Juliana verliest de wedstrijd met 4-2 van Quick'20 die we op deze plaats van harte feliciteren met de bekerwinst.

    Maar ook naast het veld. Zowel Quick als Juliana hadden supportersbussen met beveiliging geregeld. Vanuit Malden vertrokken 3 supportersbussen naar Apeldoorn, met in elke bus een beveiliger die erop toezag dat er geen vuurwerk meeging. En voor zover we het hebben kunnen zien is dat ook gelukt. Geen vuurwerk van de supporters van Quick noch Juliana. Er was echter een onaangekondigde bus vanuit Nijmegen naar Apeldoorn gegaan met daarin 'voetbalsupporters' die al bij aanvang van de wedstrijd een grote hoeveelheid vuurwerk onstoken ondanks de KNVB beveiliging toch binnen was gekomen. 

    Tijdens de wedstrijd was de sfeer in eerste instantie goed, het was druk, er werd gezongen, met vlaggen gezwaaid; echter na de 4-1 sloeg de sfeer plotseling om toen een aantal mannen bivakmutsen opzetten en een vechtpartij begonnen. We willen hier benadrukken dat dit geen Juliana supporters waren en we distancieren ons nadrukkelijk van dit gedrag dat helemaal niets met voetbal te maken heeft.

    Wij waarderen het enorm dat AGOVV hun sportpark ter beschikking gesteld heeft voor deze finale en vinden het dan ook enorm vervelend dat zij nu worden geconfronteerd met vernielingen aan het sportpark. We hopen dat de schade op een voor AGOVV goede manier zal worden opgelost.