• Familie Kraai vernield onze velden

  Velden beschadigd door familie Kraai.

  Onze natuurgrasvelden lagen er best mooi bij. Na groot onderhoud, egaliseren, verticuteren, inzaaien en besproeien waren de velden weer mooi groen en egaal.
  Door het zeer droge weer van de afgelopen maanden vielen onze groene velden echter ook op bij talloze kraaien. In de dorre woestijn was dit voor hen een oase. Mals gras met daaronder veel insecten en pieren.
  Binnen no time hadden de kraaien grote delen van de velden vrijwel omgeploegd. Het leek wel of er een kudde wilde zwijnen op bezoek was geweest. Met hun grote snavels halen ze er pollen gras uit om vervolgens verder te graven naar ongedierte.

  Het was zelfs zo erg dat de maaimachine er niet meer overheen kon.
  Regelmatig werden de pollen teruggestopt, maar er kwamen steeds meer kraaien waardoor er niet tegenop te werken viel.

  Er is weinig tegen te doen. Na enig informeren en buurten bij clubs in de omgeving, die hetzelfde probleem bleken te hebben, werd het aanbrengen van vogelverschrikkers als een betaalbare oplossing gezien.
  Vandaar dat er nu op ons sportpark 3 vliegers met afbeeldingen van roofvogels aan een buigzame stok "rondvliegen" om de kraaien te verjagen. We zijn benieuwd of dit gaat werken.

  Mochten er desondanks voor wedstrijden toch nog gaten in het veld zitten, dan verzoeken we om de teams om met alle spelers de graszoden even terug te leggen en dicht te trappen. Vele voetjes maken licht werk.