• U kunt gebruikt frituurvet of -olie voortaan op ons sportpark inleveren zodat het gerecycled kan worden!
     
    Inleveren kan simpelweg door het afgekoelde frituurvet in de originele verpakking of in een lege plastic fles terug te gieten en de fles goed af te sluiten. Sommige verpakkingen van frituurvet bevatten een extra brede opening om het frituurvet zo makkelijk mogelijk terug te kunnen gieten. Het gebruik van een trechter kan anders handig zijn. Deponeer daarna de verpakking of plastic fles in de gele container bij onze fietsenstalling.

    Recycling van gebruikt frituurvet of olie is goed voor het milieu, omdat er biobrandstof van kan worden gemaakt. Gebruik van biobrandstof zorgt ervoor dat we minder fossiele brandstof gebruiken. Biobrandstof heeft bovendien als voordeel dat het minder CO2-uitstoot oplevert en minder vervuiling veroorzaakt door fijnstof uit de uitlaat.
    Gebruikt frituurvet dat weggegooid wordt komt terecht in het riool of bij het restafval. Vet dat in het riool terechtkomt veroorzaakt verstoppingen en levert een grote schadepost op voor gemeente en het Waterschap. Jaarlijks kost dit de samenleving vele miljoenen euro’s.

    Vetgoede informatie