• Nieuw trainingsveld

 • Het natuurgras trainingsveld (v6) wordt op dit moment gerenoveerd.

  Door de aanhoudende droogte en hoge temperaturen groeide het onkruid de afgelopen zomer harder dan het gras. Met als gevolg dat met name het trainingsveld in het begin van dit seizoen maar moeilijk te bespelen was, zeker als je het vergelijkt met de kunstgrasvelden.

  Daarom besloot het bestuur een extra investering te doen door de toplaag van het trainingsveld geheel te vernieuwen. Een flinke investering, maar het gaat hier om onze corebussiness: "voetbal".
  We zijn daar vandaag mee begonnen .

  De toplaag wordt gefreesd en afgevoerd, de grond wordt losgemaakt en extra bemest, geëgaliseerd, geschut freesd en opnieuw ingezaaid.
  We doen dat nú, omdat het groeiklimaat nu veel beter is dan in de droge warme zomer. We kunnen anders geen goede grasmat aan het begin van het seizoen garanderen.
  Om de groei van onkruid te beperken hebben we zelf een cirkel- zitmaaier aangeschaft zodat we dit veld in een droge zomer vaker kunnen maaien omhet onkruid terug te dringen. Ook de beregening in het veld wordt vernieuwd.

  Tot aan het eind van het seizoen wijken we met trainingen noodgedwongen uit naar de natuurgras wedstrijdvelden. Het wedstrijdsecretariaat heeft daarvoor al een alternatief schema gemaakt.

  Met ieders medewerking moet dit gaan lukken. We doen het voor een goed doel: een nieuw trainingsveld voor iedereen!

  video