• Nieuwe kunstgrasmat op veld 5!

 • Deze zomer: nieuwe kunstgrasmat op veld 5!

  Na een lange periode van voorbereiding, onderzoek en overleg met leveranciers en gemeente Heumen, daarbij vakkundig begeleid door Middelkoop Advies, ging de nieuwe gemeenteraad onlangs akkoord met de aanleg van een nieuwe kunstgrasmat op veld 5 en bijbehorende investeringssubsidie.
  De meerkosten van dit veld zonder autobandenrubber (SBR) komen geheel voor rekening van de gemeente. Onze eigen bijdrage blijft daardoor binnen de perken.

  Deze week hebben we de opdracht voor aanleg en onderhoud van het nieuwe kunstgrasveld verstrekt aan Fieldturf Tarkett SAS. Twee jaar geleden hebben zij ook al ons hoofdveld naar tevredenheid van kunstgras voorzien.
  Direct na de 4- daagse week starten de werkzaamheden: de oude mat met rubbergranulaat, die 12 jaar lang prima gefunctioneerd heeft, wordt verwijderd, gecontroleerd afgevoerd en verwerkt. Daarna wordt de sporttechnische laag (ondergrond) met drainage geïnspecteerd en bijgewerkt.
  Op die sporttechnische laag komt een shockpad om voldoende demping in het veld te krijgen. Daarop komt de nieuwe kunstgrasmat met grasvezels Fieldturf Vertex Core 42-11 dat ingestrooid wordt met zand en de nieuwste versie van Promax.

  Promax is een 100% recyclebaar infill-materiaal en is vrij van zware metalen en PAK’s en voldoet volledig aan de REACH normering voor speelgoed. De infill is van dezelfde grondstof gemaakt als de grasvezels. Groot voordeel is dat het materiaal niet kan agglomereren en recyclebaar is. Bij dit veld hoeven we ons dus geen zorgen meer te maken over eventuele gezondheids- of milieurisico’s.
  De aanleg wordt gemonitord door Middelkoop Advies en onze eigen projectgroep, terwijl ISA- Sport elke fase van aanleg komt keuren zodat we bij oplevering een FIFA gecertificeerd veld hebben dat minimaal 12 jaar aan de eisen blijft voldoen.
  De nieuwe kunstgrasmat dient uiterlijk 17 augustus 2018 opgeleverd te worden, want vanaf 20 augustus wordt er weer getraind. Het veld wordt ook voorzien van belijning in afwijkende kleuren van speelveldjes voor 4-tegen-4, 6-tegen-6 en 8-tegen-8 zodat iedereen, ook onze jongste pupillen, daar hun wedstrijden kunnen spelen.

  Fieldturf Tarkett SAS wordt overigens hoofdsponsor van onze vereniging en komt op het shirt van ons nieuwe Za-1 team. Ze gaan één keer per jaar een mini-symposium op ons sportpark organiseren ter promotie van hun productenlijn. Middelkoop Advies heeft ons bij de renovatie van alle velden begeleid en wordt tas-sponsor van Za-1.