• Nieuwe LED- veldverlichting

  21 mei 2021
 • De veldverlichting bij veld 1, 3 en 7 is deze week grondig gerenoveerd en verduurzaamd.

  Het hoofdveld wordt voortaan verlicht door de nieuwste generatie LED- verlichting (Philips) en de oude lampen bij veld 3 en 7 (ministadion) zijn vernieuwd. De lichtkwaliteit is flink verbeterd, maar nog belangrijker: de energie- en onderhoudskosten nemen met 30 tot 60% af en we stoten jaarlijks 6.010 kg minder CO2 uit.

  Dit project was twee jaar geleden al opgestart maar de uitvoering werd door de Corona-crisis met een jaar uitgesteld. In goed overleg en met steun van de gemeente Heumen en leverancier VDL Mast Solutions bv werd het mogelijk deze renovatie nu toch verantwoord uit te voeren. Mede omdat onze investering in ongeveer 6 jaar terugverdiend wordt. En indien we door woningbouw naar een nieuw sportpark gaan verhuizen, kan de LED- installatie meegenomen worden.

   
  De oude veldverlichting, 12 armaturen met lampen, proberen we te verkopen en laten hergebruiken. En anders gaan we ze vakkundig demonteren voor gescheiden afval. Glas bij het glas, ijzeren onderdelen naar oud ijzer en de aluminium lichtbakken worden gestript en als schoon aluminium verkocht en gerecycled.