• Oldstars on Tour

 • Juliana Oldstars tweede op hun eerste toernooi!

  Woensdag 25 april vond het toernooi om de ‘Brabant Autolease Cup’ in Helmond plaats. Het eerste toernooi waaraan de Juliana Old Stars deelnam. Deze sportontmoeting werd georganiseerd door W.V.V.  Old Stars Helmond, een zelfstandige vereniging die sinds 2 jaar bestaat. Zij maken gebruik van het sportpark van voetbalvereniging HVV, waar ook het toernooi werd afgewerkt.


  Onderweg werd druk gespeculeerd over het verloop van het toernooi. ‘Wat staat ons te wachten? Staan we er goed voor? Winnen we wel een wedstrijd?' We werden onthaald met koffie, thee en vlaai! 16 teams waren ingeschreven, verdeeld over 4 poules.
  De beide winnaars van deze poules speelden tenslotte de finale om de cup. In onze poule kwamen we uit tegen een team uit Roermond, Vierlingsbeek 1 en RKC 1. De buurtsportcoach verzorgde een gezamenlijke warming-up.
  We hadden een vliegende start. Boven verwachting wonnen we de eerste 2 wedstrijden. Vierlingsbeek 1 werd vlot aan de kant gezet. Na een 2-0 voorsprong kregen we een tegentreffer om de oren, maar Jules besliste de strijd met zijn 3-1. De wedstrijd tegen Roermond ging wat moeizamer. Met een fraaie actie wist Piet echter de 3 punten binnen te halen, 1-0. De volgende wedstrijd eindigde in 0-0 en daarmee eindigden we op doelsaldo als 2de in de poule. 

  In de finalepoule kwamen we uit tegen achtereenvolgens RKC 2,  v.v. Gestel en Rood-Wit uit Veldhoven.
  Na de lunch gingen de meesten van ons niet meer geheel okselfris en pijnvrij de finaleronde in. RKC 2 zette ons net als hun clubgenoten in de voorronde flink onder druk. De verdediging was weer dik op orde. Uitslag 0-0.
  In de wedstrijd tegen Gestel hadden we het lastig. Jan had de positie voor het doel van Jos overgenomen en hij had 2 briljante reddingen in huis. Bij de tweede redding constateerde de scheidsrechter hands van Jan, zodat we een strafschop tegen kregen. Die werd verzilverd. Met succes namen we toen meer risico.
  Piet onderstreepte met een paar prachtige passeerbewegingen gevolgd door een mooie afronding zijn grote vorm in het toernooi: eindstand 1-1.
  De laatste pot zal beslist geen schoonheidsprijs krijgen. Het leek erop dat deze partij in 0-0 zou eindigen. Peter kreeg de bal in vrije positie hard aangespeeld, nam de bal uitstekend aan en haalde op zo’n 18 meter van het doel met links uit. De bal sloeg tegen de staander achter in het doel. Het betekende de 1-0 zege en een ongeslagen status. Opnieuw werden we tweede in de poule achter RKC. Dit team schreef het toernooi uiteindelijk ook op haar naam door in de finale van Wilhelmina Boys Best te winnen.
  Het wedstrijdaffiche Juliana - Wilhelmina zo vlak voor koningsdag zou helemaal perfect zijn geweest......
  Er zit nog rek in ons prestatieniveau, we zitten nog niet aan ons plafond. Bovendien is de sfeer in het team uitstekend.
  Kortom een aanbeveling voor geïnteresseerde mensen in walking football om eens een kijkje te komen nemen bij onze training.