• Remko Bicentini heeft zijn laatste training bij Zo-1 gegeven!

    8 jun 2021
  • Op 25 mei jl. heeft Remko Bicentini zijn laatste training van het zondag 1 team gegeven. Zijn drukke werkzaamheden als assistent bondscoach van Canada en de start van de trainersopleding UEFA Pro (coach betaald voetbal) maken de combinatie van een trainingschap bij een amateurteam niet meer mogelijk.

    Remko startte 4 jaar geleden. Juliana Zo-1 was net gedegradeerd uit de 3e divisie. Het eerste seizoen met de nieuwe trainer resulteerde opnieuw in een degradatie. Zonder enkele belangrijke spelers en met veel blessures was een 2e degradatie op rij niet te voorkomen. In de 1e klasse werd alles meteen weer rechtgezet, aan het eind van het seizoen konden we een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse vieren. De 2 daarop volgende jaren werden getekend door de coronacrisis. 

    Naast het voetbal is ook de maatschappelijke betrokkenheid van zijn team belangrijk geweest. Twee jaar op rij is een delegatie van Juliana naar Curaçao geweest om daar voetbalclinics te geven. De betrokkenheid met de Fundashon Bicentini, de stichting van Remko die zich inzet voor kansarme jongeren op Curaçao zal blijven bestaan. 

    Als we Remko vragen wat hem vooral zal bijblijven van zijn tijd bij Juliana '31 hoeft hij niet lang na te denken: de warmte en gezelligheid. Ter gelegenheid van de laatste training is Remko geinterviewd door zowel RN7 als TV Gelderland. Beide interviews zijn hieronder terug te kijken.