• De records berekende rommelmarkt van sv Juliana'31 blijft een toppertje! 

  Rommelmarkt 2019.

  Na het enorme succes van 2018, met een recordopbrengst en bijna 1500 bezoekers, wisten we van te voren dat het een hels karwei zou worden om het succes van 2018 dit jaar te gaan overtreffen. Helemaal gezien het voorspelde weer. Waar vorig jaar de weergoden ons erg goedgezind waren (zonnetje en een aangename tempratuur), was dat dit jaar wel anders: veel regen en wind. De regen heeft onze bezoekers echter niet tegen gehouden, slechts enkele tientallen bezoekers minder dan in 2018. De omzet heeft er zelfs helemaal niet onder geleden, want we kunnen u melden dat de omzet van vorig jaar is overtroffen! 

  Dit ongekende resultaat, toont aan dat we met zijn allen iets heel moois neerzetten bij Juliana en dat de rommelmarkt inmiddels een begrip is in de (wijde) regio. Van onze bezoekers krijgen wij regelmatig te horen dat wij een rommelmarkt zijn met kwalitatief zeer goede spullen voor een mooie prijs. Niet voor niks ook dat er een uur voordat de rommelmarkt haar deuren opende al 30 mensen in de stromende regen stonden te wachten om naar binnen te mogen. 

  De rommelmarkt, het gaat niet alleen om geld.

  Het gaat niet alleen om de geldelijke opbrengst van de rommelmarkt. Het gaat ook om met elkaar iets neer zetten. Elk jaar beginnen we weer met alleen het kale voornemen en een goed draaiboek om een goed georganiseerde rommelmarkt te houden. En zie hoe tussen pakweg Sinterklaas en de tweede zondag van januari, een door de winterstop tijdelijk ongebruikt sportcomplex, verandert in de grootste markt van Malden en omgeving. Met klanten die bereid zijn om al een uur voor de opening voor de poorten te wachten. Menig ondernemer zou jaloers zijn op zo’n massale opkomst. Want dit jaar konden we ruim 1400 betalende klanten verwelkomen. Waaronder een behoorlijk aantal "oude bekenden", die onze rommelmarkt kennelijk de moeite waard vinden om elk jaar te bezoeken. We zijn trots op die grote belangstelling van vaste en nieuwe klanten. 

  Als commissie beseffen wij goed dat zo’n megaklus als het houden van de rommelmarkt alleen uitvoerbaar is als een grote groep vrijwilligers hieraan wil bijdragen. Ook zijn we erg blij met de vele hulp die we krijgen van ondernemers en particulieren die Juliana en/of de Maldense gemeenschap een warm hart toedragen. Zij doen dat in de vorm van het beschikbaar stellen van spullen, mensen of prijsjes die het organiseren van de rommelmarkt een stuk makkelijker of goedkoper maken. Nogmaals dank voor ieders bijdrage! 

  Het vrijwilligerskorps.

  Wat is het toch steeds geweldig om te zien hoe zo’n ruim 100 vrijwilligers in korte tijd het sportcomplex omtoveren tot een heuse markt. Ik ken maar weinig activiteiten waar je zoveel vrijwilligers met een totaal andere achtergrond, vaardigheden, leeftijd en belangstelling bij elkaar krijgt om een zondag en voor sommigen ook de zaterdag en de weken ervoor in het teken te laten staan van onze club. En of het nu het sjouwen is met dozen of losse spullen, het inrichten van een verkoophoek, het opzetten van een marktkraam, het onderhandelen over de prijs of het inzetten van al je charmes om mensen te verleiden een lot of prullaria te kopen; het is geweldig om iedereen in die rol aan het werk te zien. Want ondanks het soms harde werken, is het gewoon leuk om samen de rommelmarkt te doen. En dat plezier was bij de voorbereiding en de uitvoering van onze rommelmarkt ook dit jaar weer heel goed merkbaar. 

  De trend van de afgelopen jaren dat op zaterdag steeds meer vrijwilligers een aantal uren aan de slag gaan om ‘hun winkel’ goed te presenteren heeft zich verder doorgezet. Of het nu boek en plaat is, de lampen, spiegels en kralen, kinderkleding, tassen en riet, sport, huishoudelijk artikelen, gereedschap, speelgoed, etc. Het is een genot om te zien welke creativiteit, gedrevenheid en prachtige plaatjes dit oplevert. Het grote voordeel van je winkeltje inrichten op de zaterdag is natuurlijk ook dat je op de zondag beter weet wat je allemaal te koop hebt, wij moedigen dit dan ook alleen maar aan en hopen volgend jaar op de zaterdag nog meer vrijwilligers te mogen verwelkomen op ons sportpark! 

  Wat ook erg leuk is om te zien is dat er tot ons groot genoegen ook steeds vaker twee generaties uit één gezin. Moeder en dochter achter een kraam of vader en zoon. Een mooi gezicht en buitengewoon hoopvol voor de toekomst. Want ook hier geldt, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

  Wij zijn trots op al onze vrijwilligers!

  Kenmerken van de Rommelmarkt 2019

  Elk jaar proberen we het als commissie weer net iets beter en leuker te maken voor zowel onze vrijwilligers als onze bezoekers. Waar we vorig jaar iets zijn uitgebreid met een eerste tent op het kunstgras en een extra verkooppunt voor koffie, zijn we dit jaar weer iets gegroeid. Dit jaar was er een tweede verkoop tent voor kleding te vinden op het kunstgras. Naast de uitbreiding in vierkante meters, is het u vast ook niet ontgaan dat er dit jaar gele hesjes te bewonderen waren op sportpark de Broeklanden. Deze mannen met gele hesjes zijn niet overgekomen uit Frankrijk, dit waren onze eigen vrijwilligers die ervoor zorgden dat het op drukke punten allemaal iets gestroomlijnder verliep dan vorig jaar. Zo hopen wij dat de rommelmarkt zowel door onze bezoekers, als door onze vrijwilligers als zeer prettig is ervaren. 

  Als rommelmarkt ben je natuurlijk ook afhankelijk van wat er elk jaar weer binnen komt. Bij de inleverdagen bleek al snel dat we dit jaar niet te klagen hadden aan de hoeveelheid spullen. Er waren dit jaar weer heel erg veel spullen ingeleverd, we hadden het idee dat we dit jaar meer spullen dan ooit hadden. Zelfs op de zaterdag voor de rommelmarkt bleven de spullen maar binnen stromen. Waarvoor dank! 

  Na de geslaagde inleverdagen was tijd voor het hoogtepunt: de dag zelf. Traditiegetrouw werden alle vrijwilligers, onder het genot van een kopje koffie en thee welkom geheten door de voorzitter van de rommelmarktcommissie. Om klokslag 10:00 gingen de poorten van het sportpark open en vonden onze bezoekers hun weg naar mooie spullen. Al snel werd duidelijk dat onze vrijwilligers en bezoekers zich niet hebben laten kennen door het weer en men kwam wederom in grote getalen naar het sportpark. Een gezellige drukte was het, waarbij de trend van vorig jaar zich lijkt zich door te zetten, met meer spreiding van bezoekers over de gehele dag. Dit zorgde ervoor dat het in veel winkeltjes gedurende de hele dag "lekker druk" was. 

  Nadat de poorten om precies 15:00 dichtgingen en de laatste opkopers ons sportpark verlieten, waren de vrijwilligers al weer aan de slag om het sportpark weer helemaal "voetbal klaar" te krijgen. In 1,5 uur waren alle kleedkamers weer leeg, het afval gescheiden en de tenten opgeruimd. Dat we een record aan binnengebrachte spullen hadden was ook te merken bij het opruimen, er waren veel  spullen over. Onze sponsor van Wees anticipeerde hier snel op en bracht snel nog een extra container, waardoor wij alle spullen konden afvoeren. Nadat het sportpark helemaal opgeruimd was hebben we nog met zijn allen geproost op een goede afloop. 

  De Thé Poelen Rommelmarkt Bokaal

  Aan de meest enthousiaste rommelmarktvrijwilliger of groep van rommelmarktvrijwilligers wordt sinds 2009 de Thé Poelen Rommelmarkt Bokaal uitgereikt. Geheel in de geest van de rommelmarkt wordt een oude sportbeker als stoffelijke blijk van waardering van deze uitverkiezing aan de winnaar(s) uitgereikt; de eer en roem om deze titel voor een jaar te dragen is van onsterfelijke waarde.

  Dit jaar werd de Thé Poelen-bokaal gewonnen door de winkel met kerstartikelen. Werkelijk onvoorstelbaar hoe de dames deze winkel het elk jaar weer pico bello weten in te richten en daarnaast bijzonder veel weten te verkopen (en dat net een paar weken na de kerst).  Verdiend gewonnen. Van harte gefeliciteerd met deze uitverkiezing. De 2e plaats was voor Marco, die bij het inleveren alle binnengebrachte spullen op waarde weet te schatten en kunst van kitsch weet te onderscheiden. De 3e plaats was dit keer voor de boeken, waar elk jaar weer alles uitstekend gesorteerd is. 

  Op naar de volgende!

  Voor zover ik je hiervoor nog niet met naam en toenaam genoemd heb, wil ik iedereen die op een of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan de rommelmarkt 2019 van harte bedanken. Want zonder jullie inzet is dit allemaal niet mogelijk. In 2020 gaan we met zijn allen proberen om het fantastische resultaat minimaal te evenaren! Bij deze wil ik je ook dan ook alvast uitnodigen voor de rommelmarkt van 2020, deze wordt gehouden op zondag 12 januari 2020.

  Videoreportage