• Verenigingswerk

  Onze vereniging is een kostbaar goed.
  Een onderkomen waar iedereen zijn hobby kan beoefenen tegen relatief lage tarieven. Loop bijvoorbeeld op een willekeurige zaterdag het voetbalterrein op en je ziet waarom het allemaal zo belangrijk is. Heel veel enthousiaste leden die staan te popelen om te voetballen, vaak met hun ouders die hun sociale netwerk aan het uitbreiden zijn en met die uitbreiding vaak jaren later nog steeds een drankje doen op het terras. Daarom is het in stand houden van onze vereniging ook van groot belang!
  Het kenmerkende van een vereniging is het samenbrengen van een groep mensen, die gezamenlijk een bepaald doel nastreven. Onze vereniging is een samenwerkingsverband van mensen uit de regio die graag samen iets moois willen neerzetten voor jong en oud! En om de vereniging draaiend te houden is de inzet van haar leden noodzakelijk.
  Vrijwilligers
  Gelukkig kan sv Juliana’31 rekenen op een grote groep leden die zich op diverse manieren extra inzetten in commissies en bij activiteiten. We zijn als vereniging echter wel steeds meer op die kern van vaste vrijwilligers gaan leunen. Om die super vrijwilligers wat te ontlasten zijn we gestart met het toekennen van Verenigingswerk. Alle spelende leden van sv Juliana’31 worden betrokken in het Verenigingswerk: van de spelertjes van de JO6 teams tot aan de veteranen. Wanneer iedereen zich een paar uren per seizoen inzet, is er al veel werk verricht zonder dat iemand met zijn volle agenda in de knel komt. Leden die al voldoende ander vrijwilligerswerk verrichten (m.u.v. hulp bij  Rommelmarkt en Vierdaagse) zijn uiteraard vrijgesteld van deze uren.
  Bij de jongste leden kan het Verenigingswerk worden ingevuld door het verkopen van loten van de Grote Clubactie. Rondom de thuiswedstrijden van het eerste worden de JO12 t/m JO15 gevraagd als ballenjongens en voor het verkopen van loten aan de toeschouwers. Op deze manier worden ook de jeugdige leden al vroeg betrokken bij taken die binnen de vereniging gedaan kunnen worden. De JO19 en JO17 kunnen op vele manieren hand en spandiensten verrichten. Er zijn bij de grote evenementen zoals rommelmarkt, internationaal toernooi en 4daagse altijd wel extra handjes nodig. De senioren kunnen verschillende bardiensten voor hun rekening nemen. Daarnaast zijn er uiteraard ook vele andere functies waarin de uren Verenigingswerk gestoken kunnen worden, denk daarbij aan:

  • Trainer
  • Teammanager
  • Coach van een jeugdteam in de mini Champions League of mini WK
  • Vaste scheidsrechter bij jeugdteams
  • Wedstrijdcoördinator op een zaterdag of zondag
  • Steward (bij thuiswedstrijden van het eerste)
  • Teambegeleider tijdens de pupillen- activiteitendag
  • Webmaster voor onze site van Juliana
  • ??of heb je zelf nog een idee? Initiatieven worden zeer gewaardeerd!

   

rfwbs-slide