• Juliana Old Stars spelen Walking Football [nieuw]

  Team Oldstars:
  Walking Football Juliana’31 Oldstars  is gestart in Januari 2018. De leden delen één gezamenlijke interesse en hobby. Voetbal! De leeftijd van de leden varieert van eind  50 tot begin 80 jaar. Zij willen om allerlei redenen geen veteranenvoetbal spelen, maar alleen toekijken bij het spel vinden zij niet voldoende. Zij zijn nog fit genoeg om heerlijk tegen een bal te trappen en echte wedstrijdjes te spelen. De aangepaste regels Walking Football bieden de mogelijkheid om veilig te voetballen.
  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de regel  ‘wandelvoetbal’ ons te zeer beperkt in het spel.
  Tijdens de trainingen laten we deze regel los. Het komt onze beweeglijkheid, conditie en met name ons spelplezier ten goede.
  De training vindt iedere dinsdagochtend plaats. We beginnen met koffie in het clubhuis en eindigen met de derde helft.

  Activiteiten:
  Iedere week vullen we tegen inleg de voetbalpoule in. De spaarpot die zo ontstaat gebruiken we om activiteiten (deels) te bekostigen.
  Er worden vriendschappelijke wedstrijdjes georganiseerd tegen teams uit de omgeving of verder weg.
  We nemen deel aan één daags toernooien in binnen- en buitenland.
  De oprichtingsdatum in januari wordt met een gezamenlijk etentje gevierd.
  Rond de jaarwisseling zorgt één van de leden voor een maaltijd ‘erwtensoep’, een ander regelt oliebollen.
  Het seizoen wordt afgesloten met een barbecue.
  En … we verwachten in april 2021 het toernooi om de Frans Thijssentrofee te laten plaatsvinden.
  Het toernooi was gepland en georganiseerd  in april 2020, maar door de coronacrisis moest het tot volgend jaar worden uitgesteld.
  Een aantal leden verleent hand- en spandiensten bij het opzetten en afbreken van de 4-daagsecamping op het sportterrein;  zo ook bij de jaarlijkse rommelmarkt.
  Een aantal leden heeft het certificaat  begeleider Walking Football niveau 1 behaald.

  Toernooiresultaten:
  De eerste plaats werd behaald op het toernooi van:
  Sv. Houten op 5 oktober 2018
  WVW Weurt op 12 december 2018
  Oldstars Beuningen op 10 september 2019
  Schalke ‘04 Gelsenkirchen op 2 maart 2020.

  De tweede plaats op het toernooi om de Grote Markt Supercup in Nijmegen op 5 juli 2019.
  De derde plaats op het toernooi van :
  Estria Escharen op 18 september 2018
  Sv. DVO Roosendaal tgv het 750-jarig bestaan van de stad op 10 oktober 2018.

  Hoogtepunten:
  De eerste toernooideelname op 25 april 2018 in Helmond . Tot onze eigen verbazing eindigden we op een gedeelde derde plaats onder 16 deelnemers.
  Promotie Walking Football in de Achterhoek. Een toernooi in stadion de Vijverberg op 30 mei 2018 in Doetinchem. We hadden ons hiervoor ingeschreven, maar waren lang onzeker of we wel mochten meedoen. We speelden o.a. tegen het ‘Oud Oranje’ van Sjaak Swart, Kees Kist, Ernie Brandts e.a. en tegen een team van oud-profs van de Graafschap. Na afloop een gezamenlijke lunch met alle deelnemers in de spelerslounge.
  Het tweedaagse bezoek aan Fc Barnet op 12 en 13 april 2019 in Londen met wedstrijden tegen Barnet en Watford. Een hartelijke ontvangst door de thuisclub, een rondleiding over het prachtige speelcomplex met de vele faciliteiten, bezoek aan de wedstrijd Fc Barnet – Wrexham. Bovendien bezochten we het Emirates stadion van Arsenal met een rondleiding door spelers-, staf- en persruimte.
  Het toernooi ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de Duitse éénwording op 3 oktober 2019 in Steinhagen. Helaas werd het toernooi op het laatste moment verplaatst van het veld (buiten) naar de zaal, waar wij ons niet zo op ons gemak voelen. Geen aansprekend resultaat voor ons, maar wel een zeer geslaagd uitstapje. We kregen de sleutel van het hotel, want daar was ’s avonds geen personeel! De gastvrijheid, de maaltijd en de gezelligheid in een plaatselijk restaurant waren bijzonder.
  De excursie naar Gelsenkirchen op 2 maart 2020 naar de Veltins Arena van Schalke ’04. Een mooie rondleiding door het stadion, gevolgd door een klein toernooi in een hal op een vloer met kunstgras met korte vezels.

rfwbs-slide