• Wedstrijdverslag Juliana- AWC van 14 november

• Boeiende derby, maar wel zonder publiek.

Op zondag 14 november stond de eerste derby van het seizoen gepland van ons eerste elftal tegen AWC uit Wijchen. Wat een happening had moeten worden op sportpark “de Broeklanden” werd uiteindelijk een hele rustige zondagmiddag. Het besluit vanuit Den Haag om gedurende minimaal 3 weken geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden zowel binnen als buiten, was er de reden van dat slechts een handvol mensen aanwezig kon zijn op het sportpark. Mensen van de beveiliging, begeleiding van de beide teams wat bestuursleden en wat mensen van de pers waren als toeschouwers aanwezig. Leuke bijkomstigheid hier was dat de wedstrijd werd opgenomen door de voetbalmanager van AWC, Jurgen van de Groes, en ook meteen live kon worden meegekeken via Facebook, zodat vanuit de kantine ook een aantal trouwe supporters de wedstrijd nog konden volgen. Ze kregen wel een boeiend duel voorgeschoteld. Wellicht was niet de hele wedstrijd even goed, maar het was zeker wel tot aan de laatste minuut reuze spannend.

Juliana’31 begon de wedstrijd met een 4-3-3 opstelling. Kevin de Bruin in de goal, achterin Paul Diesel, Maarten Bosch, Jens Rossen en Dirk Pijnenburg. Op het middenveld was er bij aanvang plaats voor Thomas Loning, Jeroen Meiers en Rick Stuurwold, terwijl voorin Job van Lith, Carlito de Zeeuw en onze nieuwe spits Anwar Tuithof de plekken bezet hielden. Voor Anwar was het de eerste basisplaats van het seizoen dat wil zeggen in de competitie, want afgelopen dinsdag in het bekerduel tegen ESA (3-1 winst met doelpunten van Paul Diesel, Job van Lith en Carlito de Zeeuw) startte hij ook al in de basis. Anwar is ook pas sinds begin oktober speelgerechtigd. Juliana’31 was de sterkste ploeg in de beginfase en dat resulteerde in wat mogelijkheidjes. In de 8e minuut al moest van de Groes ten koste van een penalty ingrijpen tegen een doorbraak van Job van Lith. Jeroen Meijers verzilverde de penalty en liet zien dat hij zijn trefzekerheid vanaf 11 meter weer helemaal terug heeft. Na nog een 2-tal goede kansen voor Juliana’31 in het eerste kwartier kreeg AWC steeds meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in het 2e kwartier van de eerste helft voor een licht overwicht voor de Wijchenaren waarin ze ook enkele keren gevaarlijk voor het doel verschenen, maar daar waren ook enkele goede reddingen van Kevin die zo zijn doel schoon wist te houden tot aan de rust. Het laatste kwartier voor rust was weer licht in het voordeel van Juliana’31 met daarin ook enkele goede kansen.

In de 35e minuut een goede kopbal vanuit een corner die maar net voor langs ging en in de 41e minuut was er een venijnig schot van Job van Lith, maar ook Kevin moest op slag van rust nog een keer redding brengen op een goede kopbal van AWC. Met een 1-0 stand werd de rust ingegaan. Het eerste kwartier na rust was spectaculair te noemen met vele kansen over en weer. Het leek dat AWC ietwat beter uit de kleedkamer was gekomen dan Juliana’31. Maar na enkele mogelijkheden voor AWC was er in de 57e minuut toch weer de beste kans voor Juliana’31. Slordig balverlies van een AWC verdediger leverde Carlito een zeer goede kans op, hij kwam 1 op 1 te staan met de keeper, maar de kans ging helaas verloren. Een paar minuten later in de 61e minuut was het wel raak, maar dan wel aan de overkant. Idar Kramer kon een voorzet vanuit een vrije trap intikken, waardoor de gelijke stand op het scorebord verscheen. Lang kon AWC niet genieten van die gelijke stand, want al in de 66e minuut mocht Jeroen Meijers een vrije trap nemen vanaf de rand van het zestien meter gebied. Het werd een prachtige trap die onhoudbaar in de kruising verdween. Zelf zei Jeroen na afloop dat hij ook vol vertrouwen had in die vrije trap. “Eerder genomen vrije trappen, maar ook corners raakte ik al lekker dus ik had er een goed gevoel bij”, aldus Jeroen. Na deze 2-1 werd er door beide trainers volop gewisseld. Zo kwam in de 70e minuut Daan Verlijsdonk in het veld voor Carlito de Zeeuw en kwam Vincent van Beek in de 78e minuut het veld in voor Thomas Loning en tot slot in de 83e minuut werd Anwar Tuithof vervangen door Rick van Beijnen. Zowel Daan, Vincent als Rick komen terug uit een blessure en het is dan ook een pluspunt om ze weer binnen de lijnen actief te zien dat lijkt dus de goede kant op te gaan. Zoals gezegd bleef het tot aan de laatste minuut spannend, omdat AWC in die slotperiode toch steeds dreigend bleef zonder overigens echte kansen te creëren. Die kans kwam er nog wel voor Juliana’31 toen Job van Lith met een weergaloze actie de bal tegen de paal aan zag belanden. Het eindsignaal kwam toch wel als een verlossing. Een 2-1 overwinning was in mijn visie wel een verdiende eindstand, alhoewel mijn visie wellicht als niet helemaal objectief kan worden gezien. Een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar waarin Juliana’31 toch echt wel de meeste kansen heeft gecreëerd. En ja overwinning??? Ik denk dat onze penningmeester de wedstrijd wellicht als verliespartij zal zien, maar goed 3 punten zijn bijgeteld en met 19 punten uit 10 wedstrijden en een gedeeld 2e / 3e plaats op de ranglijst geeft vertrouwen voor de wedstrijd van komende zondag, uit tegen OJC Rosmalen.